JKUT: GK Questions for JK Police Border /Women Battalions Exam | General Knowledge MCQs | Download PDF

JK Police Border/Women Battalions Constable Exam 2021 General Knowledge (GK) Questions with Answer – Set I

Q1. Who is known as the Supreme Commander of the Indian Armed Forces?

A) President of India

B) Prime Minister of India

C) Defence Minister of India

D) Chief of the Army Staff of Indian Army

Ans. President of India

Q2. Bhajan Sopori is associated with:

A) Flute

B) Shehnai

C) Santoor

D) Tabla

Ans. Santoor

Q3. The minimum voting age in India is:

A) 16 years

B) 18 years

C) 21 years

D) 24 years

Ans. 18 years

Q4. River Nile flows in which Country?

A) Peru

B) Egypt

C) Canada

D) Vietnam

Ans. Egypt

Q5. India Shares Longest International Boundary with which of the following Country?

A) Bangladesh

B) China

C) Nepal

D) Bhutan

Ans. Bangladesh

Q6. What is the currency of Bangladesh called?

A) Dinar

B) Rial

C) Taka

D) Rupees

Ans. Taka

Q7. Which is the Capital of Arunachal Pradesh?

A) Dispur

B) Gangtok

C) Itanagar

D) Agartala

Ans. Itanagar

Q8. The Tenure of a member of Rajya Sabha is:

A) 3 years

B) 4 years

C) 5 years

D) 6 years

Ans. 6 years

Q9. “Azad Hind Fauj” is associated with which of the following?

A) Jawaharlal Nehru

B) Chandrasekhar Azad

C) Bhagat Singh

D) Subhash Chandra Bose

Ans. Subash Chandra Bose

Q10. Which game is Saina Nehwal Associated with:

A) Tennis

B) Golf

C) Boxing

D) Badminton

Ans. Badminton

Download PDF Here

No comments:

Post a Comment